2023’te kurulan sağlık platformu HOP Health’den 18 milyon dolarlık ciro hedefi

Dünyanın her yerinden doktorlar ile hastaları bir araya getirmek için 2023 yılında geliştirilen yeni nesil sağlık platformu HOP Health, hastalara hekimden aracısız fiyat alıp tedavi olabilme imkânı sunuyor. Sağlık turizminin ülkenin lokomotifi olduğuna inandıklarını ve Türkiye’nin bu sektörden aldığı pazar payını büyütmeyi hedeflediklerini söyleyen platformun kurucusu Dr. Eren Ünal, “HOP Health olarak bu pastadan pay alan irili ufaklı aktörlerden biri olmayı değil pastayı büyüten değer olmaya çalışıyoruz. Platformun bu yılki ciro hedefi 18 milyon dolar. 2 yıl içerisinde ise 100 milyon doları aşan ciro hedefimiz bulunuyor dedi.

Yayınlama: 05.07.2024
A+
A-

 

Platform ile Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki büyümesine odaklandıklarını aktaran Dr. Eren Ünal, HOP Health’e yönelik bilgi vererek gelecek hedeflerini anlattı. Dr. Ünal, “Sağlık turizmini merkeze alan Hop Health, kayıtsızlığın ve takip edilemezliğin getirdiği dezavantajları dijital platformunda çözmeye çalışırken; konaklamadan yeme-içmeye, alışverişe kadar kullanıcıya dokunabilecek her noktayı önererek sağlık turizminden alınan payı dijital platformunda en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor” diye konuştu.

Dr. Ünal, “Sağlık turizmindeki dijitalleşme eksikliğini fark eden ve mevcut iş modellerini ileri taşıyan platformdaki 14 farklı modülüyle sağlık hizmetlerini kolaylaştırmak ve doktorlarla hastaları güven içinde bir araya getirmek için online konsültasyondan, kişiye özel teklif kartlarına, ödeme kolaylıklarından, tercümanlı online muayene seçeneklerine ve kişiye özel sağlık asistanlarına kadar dijital anlamda birçok modülün de öncüsü HOP platformu, her süreci profesyonellikle yöneten bir platform olarak dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.

Dr. Ünal, “Bariatrik cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, diş tedavisi, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, medikal estetik, ortopedi ve travmatoloji, estetik cerrahi, kulak burun boğaz, radyasyon onkolojisi ve saç ekimi gibi tüm branşlarda kullanıcılara hizmet vermeyi hedefliyor. Ayrıca kişiselleştirilmiş hizmetler sayesinde kullanıcılar, damak zevklerinden ziyaret etmek istedikleri tarihi yerlere, konaklama tercihlerinden aktivitelere kadar kendilerine en uygun seyahat deneyimini en iyi imkânlarla yaşayabiliyor” dedi.

PASTAYI BÜYÜTEN DEĞER OLMAK İSTİYORUZ

Dr. Eren Ünal, “Dünyada 200 milyar doları aşan, ülkemizde ise 5 milyar dolarlık pazar payını 2022’de aşmış olan sağlık turizmi sektörü her yıl ortalama yüzde 25 oranında büyüyor. Türkiye’de bu pastadan pay alan irili ufaklı aktörlerden biri olmayı değil; pastayı büyüten değer olmayı hedefliyoruz. Dünyanın her köşesinden kullanıcıların kuruluşlarla bir araya gelmesine öncülük ediyoruz. Kullanıcıların ulaşabileceği, pazardan aldığımız payı büyütebilecek tüm aktörler ile partner modülüyle ortaklık kuruyoruz” diye konuştu.

YIL SONUNDA 18 MİLYON DOLARLIK CİRO HEDEFİ

Dr. Ünal, “Platform, güvenli ve kullanıcı dostu çeşitli modüller sunarak, online görüşme imkanı, ödeme esneklikleri, kişiselleştirilmiş fırsatlar gibi avantajlar sağlıyor. Bu yaklaşımıyla hem kullanıcıların hem de sağlık hizmeti sağlayıcılarının ihtiyaçlarına cevap vererek sektördeki büyümeye katkıda bulunmayı amaçlıyor. Halihazırda her ay yüzlerce kullanıcının güvenli ve doğru tedaviye erişimini sağlayan HOP Health’in bu yılki ciro hedefi 18 milyon dolar iken 2 yıl içerisinde 100 milyon doları aşan ciro hedefimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Dr. Ünal, “Vergilendirilebilir ve takip edilebilir bir değer yaratan HOP Health, sağlık hizmetlerinin yanı sıra konaklama, seyahat ve diğer turizm faaliyetlerine yönelik çözümler sunarak sektöre değer katmayı hedefliyor. Öncülüğünü yaptığımız dijitalleşme ile Türkiye’de sağlık turizmi için bir pazar yeri oluşturuyoruz. Sağlık hizmetlerine daha kolay ve güvenli şekilde ulaşan kullanıcılara aracılık ederek partnerlerimiz ile pazar yerini genişletiyoruz. Sağlık turizmi hizmetlerinin sadece tedavilerden ibaret olmadığını biliyoruz; Türkiye’de sağlık hizmeti almak isteyen kullanıcıların sağlık turizmi çerçevesinde erişecekleri her alanda pazar yerinin büyüyeceğini biliyoruz” dedi.

Sağlık sektörünün hiçbir şekilde dijitalleşemediğini ve mevcut iş modellerinin web sitesinden öteye geçemediğini söyleyen platformun kurucusu Dr. Ünal, “Sektörü araştırdığımızda sağlık turizmi adına bir pazar yeri olmadığını gördük. Aynı zamanda sektörde gerek doktorların gerekse hastaların yaşadığı problemleri gözlemleme şansımız oldu ve bu sorunlara çözüm üreterek sistemi daha da geliştirmek istedik. Böylece 200 milyar doları aşkın bir pazar büyüklüğüne sahip bir alanda tüm sağlık modellerini içeren bir sağlık platformu oluşturma yolunda ilk adımları attık” diye konuştu.

Türkiye’de sağlık ile turizmi birleştiren bir anlayışla yurt dışından kalifikasyonu yüksek hasta getirerek ülke ekonomisini desteklemek istediklerini söyleyen Dr. Ünal, nihai hedeflerinin Türk sağlık sektörünü ülke ekonomisinin lokomotifi haline getirebilmek olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon kişinin sağlık hizmeti almak için Türkiye’ye geldiğini ve bu kullanıcıların bıraktığı gelirin yaklaşık 5 milyar dolara ulaştığını belirten Ünal, dünyada ve Türkiye’de kayıt dışı hasta ve gelir sayısının resmi kayıtlardan bile daha yüksek olduğunu ifade etti.

www.eskisehirmanset.com/dha

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.