8’inci Aile Şurası, 26- 27 Ekim’de Ankara’da toplanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ‘Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz’ ana temasıyla düzenleyeceğimiz 8’inci Aile Şurası, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 26- 27 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek dedi.

Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı açıklama ile Aile Şuralarının, aile politikalarının ve aileye dair sosyal hizmetlerin ulusal ölçekte ele alındığı bir platform oluşturması bakımından önemli bir geleneği temsil ettiğini belirtti. Bakan Göktaş, en son şuranın 2019 yılında ‘Aileye Değer, Türkiye’ye Değer’ temasıyla toplandığını hatırlattı. Aile kurumunun ve aile içinde edinilen değerlerin korunmasına yönelik çalışmaların önemine dikkat çeken Bakan Göktaş, aile ile ilgili çalışmalarının çok yönlü sürdürüldüğünü kaydetti. Göktaş, “Aile kurumunun güçlenmesi, değerlerin korunması ve karşı karşıya kaldığı tehditlerle mücadeleye dair sağlam bir vizyon geliştirebilmek amacıyla Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ‘Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz’ ana temasıyla düzenleyeceğimiz 8’inci Aile Şurası, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 26- 27 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek. Şura kazanımlarının kalıcı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

’81 İLDE AİLE ÇALIŞTAYLARI DÜZENLENDİ’

Bakan Göktaş, şura hazırlık çalışmaları kapsamında saha ihtiyaçlarının belirlenmesi, taşra teşkilatındaki personel ve yerel paydaşların da tespit ve önerilerinin alınması için 81 ilde aile çalıştayları düzenlendiğini belirtti. Bunlara ilave olarak 15 bini aşkın hanede gerçekleştirilen saha çalışmasının da şura temalarının ve komisyon içeriğinin oluşmasına önemli katkı sağladığını vurguladı. Göktaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek şurada, müzakere konularının; ‘Nüfus ve Demografi: Yaşlanan Bir Dünyada Aileyi Yeniden Düşünmek’, ‘Çevre ve İklim: Muhtemel Krizler Karşısında Aile’, ‘Aile ve Hukuk: Kurumlar Arası İş Birliği’, ‘Dijitalleşme Sürecinde Aile: Kriz mi, Fırsat mı?’, ‘Sosyal Kalkınma ve Aile: Sosyal Refahın Adil Paylaşımı’, ‘Yaşam Döngüsü ve Aile Dayanıklılığı: Aileyi Güçlendirmeye Yönelik Öneriler’ şeklindeki 6 başlıkta toplandığını bildirdi.

‘VİZYON BELGESİ VE EYLEM PLANI İÇİN KAYNAK OLACAK’ 

Başlıklar doğrultusunda oluşturulan 6 komisyonda toplam 220 katılımcının müzakerelerde bulunacağını söyleyen Göktaş, “Hem şura hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz 81 il çalıştayının ve saha araştırmasının sonuçları hem de 8’inci Aile Şurası boyunca elde edilen tüm veriler, 2024 yılında yayınlayacağımız Ailenin Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’na güncel ve güvenilir bir kaynak olacak. Bu belgenin 2024- 2028 yıllarını kapsayacak şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve ilgili diğer kuruluşların aile ve evlilik kurumu ile aile bireylerinin güçlenmesine yönelik takip edilecek stratejileri, hedefleri ve faaliyetleri içermesi planlanıyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ‘Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz’ diyerek toplumumuzun temeli olan ailenin güçlendirilmesine yönelik politikaların belirlenmesi ve uygulanması için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

www.eskisehirmanset.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.