Beşiktaş’ta Redmond formaya ısınıyor! Kupada turu getiren isim oldu

Ziraat Türkiye Kupası 4. Ön Eleme Turu’nda Beşiktaş, Serik Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı ekip mücadeleden 3-1’lik galibiyet ile ayrılırken, Beşiktaş’ta Nathan Redmond performansıyla dikkatleri çekti ve bu sezon bir ilki başardı. İşte detaylar…

Yayınlama: 09.11.2022
A+
A-

Süper Lig’de haftayı 2-1’lik Galatasaray mağlubiyetiyle kapatan Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda Serik Belediyespor ile karşı karıya geldi. İstanbul’daki mücadeleye Şenol Güneş yönetimindeki siyah-beyazlı ekip rotasyonlu bir kadroyla çıktı.

Karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yhapan Beşiktaş rakibini 3-1 mağlup ederek üst tura çıkmayı başardı. Şenol Güneş yönetimindeki siyah-beyazlı ekipte Nathan Redmond performansıyla dikkatleri çekti ve bu sezon bir ilki başardı.

25 YIL ÖNCE KARŞILAŞMIŞLARDI

Bu karşılaşma öncesi Beşiktaş ile Serik Belediyespor 25 yıl önce karşı karşıya gelmişti. Serik Belediyespor, 25 yıl önce 1996-1997 futbol sezonunda, devre arası kamp çalışmaları için Antalya’ya gelen Beşiktaş ile hazırlık maçında karşılaştı. Maçı Beşiktaş 3-1 kazanmıştı.

ŞENOL GÜNEŞ’TEN ROTASYONLU KADRO

Teknik direktör Şenol Güneş karşılaşmaya rotasyonlu bir kadroyla çıkmayı tercih etti. Beşiktaş’ın 21 yaşındaki futbolcusu Oğuzhan Akgün ilk kez 11’de yer alma fırsatı yakalarken Şenol Güneş’in göreve gelmesi ile 2 haftadır formayı Mert Günok’a kaptıran Ersin Destanoğlu, Güneş yönetiminde ilk defa kaleyi devraldı.

Ayrıca Beşiktaş’ın sezon başında Demir Grup Sivasspor’dan kadrosuna kattığı Kerem Atakan Kesgin, ilk kez 11’de şans buldu. Beşiktaş sahaya şu ilk 11’le çıktı: Ersin, Necip, Welinton, Montero, Tayfur, Atiba, Kerem, Oğuzhan, Alli, Muleka, Redmond

Beşiktaş'ta Redmond formaya ısınıyor! Kupada turu getiren isim oldu

ATİBA GERİ DÖNDÜ

2013 yılından beri Beşiktaş forması giyen tecrübeli futbolcu Atiba Hutchinson, yaşadığı sakatlık ve antrenman eksikliğinden dolayı bir süredir maç kadrolarında yer almıyordu. 39 yaşındaki Kanadalı, Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası’nda oynacağı maçta kadroya alındı. 39 yaşındaki futbolcu, bu sezon ilk kez maça çıktı

BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmaya Beşiktaş hızlı başladı. 5. dakikada orta alanda topu alan Nathan Redmond, ceza yayının gerisinden vuruşunu yaptı. Klecinin müdahale edemediği top ağlarla buluştu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Bu golün yalnızca 3 dakika sonrasında siyah-beyazlı ekip bir kez daha fileleri havalandırdı. Orta alandan gelen topu Serik Belediyespor savunması uzaklaştırmak isterken, Dele Alli’nin önünde kaldı. İngiliz futbolcu pasında Redmond kaleci ile karşı karşıya pozisyonda arka direkteki Muleka’ya pasını gönderdi ve Muleka da skoru 2-0’a getirdi.

Beşiktaş'ta Redmond formaya ısınıyor! Kupada turu getiren isim oldu

DİREĞE TAKILDI

Maçta etkili bir oyun sergileyen Redmond, 28. dakikada bu sefer direği geçemedi. Oğuzhan’ın arka direğe çevirdiği top savunmadan sekti. Topla buluşan Redmond, ceza alanı sağ çaprazından uzak köşeye doğru şutunu gönderdi. Direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

DELE ALLI SAHNEDE

Mücadelenin 34. dakikasında Beşiktaş bir diğer yeni transferi Dele Alli ile skoru 3-0’a getirdi. Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında son çizgiye inen Kerem Atakan ortasını gönderdi. Penaltı noktası üzerinde Muleka’nın vuruşu savunmadan sekti, topu önünde bulan Dele Alli topu ağlarla buluşturdu.

FARKI 2’YE İNDİRDİ

Mücadelenin 66. dakikasında Harun Kavaklıdere Beşiktaş ağlarını sarsarak farkı 2’e indirdi. Kendi yarı alanında kaptığı top sonrası paslarla kontra atağa çıkan Serik Belediyespor’da Oğuzhan’ın ortasında ön direğe hareketlenen Harun vuruşunda fileleri havalandırdı. Ayrıca maçta Beşiktaş’ın kalesine gelen ilk şut gol oldu.

REDMOND FIRTINASI, BU SEZON BİR İLK

Beşiktaş’ın sezon başında Premier Lig temsilcisi Southampton’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Nathan Redmond, Siyah-Beyazlı forma ile ilk kez gol sevinci yaşadı.

Maçı 1 gol ve 1 asistle tamamlayan Redmond’un performansı geçtiğimiz günlerde ABD basınına verdiği röportajı akıllara getirdi. Beşiktaş’ta başarılı olup kupa kazanmak istediğinin altını çizen Nathan Redmond, “Beşiktaş’a iyi şeyler başarmak, Futbol oynamak ve bu yeni deneyimin tadını çıkarmak için gelirsem kaybedecek bir şeyimin olmadığını düşündüm. 28 yaşındayım ve öğrenmeye açığım. Oynama isteğim var ve kendimi her zamankinden daha formada hissediyorum. Premier Lig’e geri dönebilirsem harika olur. Ama kristal kürem yok. Sadece deneyimin tadını çıkaracağım. Beşiktaş’la bir şeyler kazanmayı çok istiyorum” diye konuşmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.