AK Parti Sözcüsü Çelik: Nazilerin yaptığını şu an Netanyahu hükümeti yapıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: (İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin) Gelinen noktada, ateşkes mi yapılacağı yoksa insani ara mı verileceği tartışılıyor. Netanyahu hükümeti, insani araya da karşı çıkıyor. Nazilerin yaptığını şu an Netanyahu hükümeti yapıyor. Dünyanın buna bir dur demesi lazım. Türkiye’nin garantörlüğü meselesinin gerçekleşmesi için de çalışmalar sürmektedir.

Yayınlama: 07.11.2023
A+
A-

– Gazze’ye günde en az 500 yardım tırı girmeli. Ama bu zamana kadar toplam 500 yardım tırı bile girmedi. Gazze’nin tamamıyla boşaltılması gibi bir şeyi asla kabul edemeyiz.

–  (İsrail’in BM Genel Sekreteri’ni istifaya davet etmesine ilişkin) Genel Sekreterin açıklaması belki de şimdiye kadar yapılan en yumuşak açıklamadır. Ama Netanyahu hükümeti bunu bile kabullenemiyor. Şu anda Netanyahu hükümeti Hamas’la mücadele ettiğini söylerken Filistin’de yaklaşık 10 bin insan hayatını kaybetti. Netanyahu’nun zihniyetinin DEAŞ’tan farkı yok.

– (İsveç’in NATO üyeliği konusu) Bundan sonra karar yetkisi Meclis’indir. Takvim konusunda benim bir şey söylemem doğru olmaz. Şu anda Meclis’teki değerlendirme aşamasına geçilmiştir.

– (CHP’deki genel başkan değişimi) Biz bir değişiklik görmedik. Kongredeki CHP aynı CHP’dir. Orada bir koltuk değişimi olmuştur.

 

www.eskisehirmanset.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.