TUSAŞ’a hain saldırıya peş peşe tepkiler

TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının ardından siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi.

Yayınlama: 23.10.2024
A+
A-

BAKAN FİDAN: TÜM TERÖR UNSURLARIYLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Bakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara’da, TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de milli savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edecek, Türkiye’yi hedef alan odaklar ve vekillerinin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAKAN KACIR: TUSAŞ’A YÖNELİK TERÖR EYLEMİ, BİZLERİ HEDEFİMİZDEN VAZGEÇİREMEYECEK

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türk savunma sanayiindeki iftihar kaynağı kurumlarımızdan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen alçak terör eylemi, bizleri ‘Tam Bağımsız Türkiye’ hedefimizden vazgeçiremeyecek. Milli savunma sanayimiz, göz bebeğimizdir. Türkiye’mizin istikbaline ve istiklaline kast eden terör örgütleri ve destekçileriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. TUSAŞ’taki ve savunma sanayiimizdeki tüm yol arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Milli Teknoloji Hamlesi’nden asla geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: TERÖRE KARŞI GÜÇLÜ VE TAVİZSİZ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

TBMM Başkanı Numan Kurtuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan menfur saldırıda can veren şehidlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre, destekçilerine ve arkasındaki karanlık odaklara karşı yürüttüğümüz güçlü ve tavizsiz mücadelemizi, terör bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından açıklamada, “TUSAŞ Ankara Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

CEVDET YILMAZ: TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİ BAŞARISI HEDEF ALINDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TUSAŞ yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını lanetlediğini belirterek, “Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır. Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremez. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

 

www.eskisehirmanset.com/dha

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.