MSB: 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 235 oldu

MSB: Son bir hafta içerisinde, Hakurk ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekatları ile olmak üzere Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 41 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 235 oldu.

Yayınlama: 24.10.2024
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamalarından satır başları;

– Dün akşamdan bu sabaha kadar icra edilen hava harekatlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 47 hedef başarıyla imha edildi.

– İcra edilen hava harekatlarında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi sürmekte olup hava harekatlarımız devam edecektir.

– Bu hafta içerisinde terör örgütünün barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist daha Akçakale ve Yüksekova’daki hudut karakollarımıza teslim oldu.

-Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si terör örgütü mensubu olmak üzere 261 şahıs yakalandı, 1568 şahıs ise engellenmiştir.

-1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 12 bin 134’e, engellenen kişi sayısı da 83 bin 875’e yükseldi.

www.eskisehirmanset.com/dha

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.