Kaldırımda yürüyen 2 kişinin ölümüne neden olan alkollü sürücünün en ağır cezayı almasını istediler

Ankara’da otomobille hız sınırını aşıp, kaldırımda çarptığı matematik öğretmeni Ekin Sert (31) ve üniversite öğrencisi Umut Can’ın (24) ölümüne neden olan alkollü sürücü Mehmet Can Dandin’in (25) tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ölenlerin yakınları ise mahkemeden, ailelerin acıya mahkum edildiğini söyleyerek, sanığa en ağır cezanın verilmesini talep etti.

Yayınlama: 25.10.2024
A+
A-

Etimesgut ilçesi 1’inci TBMM Caddesi’nde 26 Şubat’ta Mehmet Can Dandin’in kullandığı 06 AEG 869 plakalı otomobil, kaldırımda yürüyen Süleyman Demirel Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Umut Can ve matematik öğretmeni Ekin Sert’e çarptı. Can ve Sert, kaza yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Mehmet Can Dandin ve yanındaki 3 arkadaşı kaçtı. 2 gün sonra polise teslim olan Dandin, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken, 3 arkadaşı serbest bırakıldı. Mehmet Can Dandin, tutuklanmasından yaklaşık 3 ay sonra 22 Mayıs’ta avukatının itirazıyla Sulh Ceza Hakimliği’nce, 500 bin lira teminat bedeli ödemesi kabul edilip, konutu terk etmeme ve yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiriyle tahliye edildi. Dandin’in tahliyesinden 2 gün sonra 24 Mayıs’ta ise iddianame hazırlandı. İddianamede, Sanık Dandin’in, yanındaki 3 arkadaşıyla lokantada alkol aldıktan sonra kiralık otomobile bindiği belirtildi. Mehmet Can Dandin’in, hız sınırının 50 kilometre olduğu yolda 112 kilometre hızla gittiği, yolun virajlı olması ve alkolün de etkisiyle aracın kontrolünü kaybettiği ve kaldırıma çıkarak, birbirini tanımayan Umut Can ve Ekin Sert’e çarpıp ölümlerine yol açtığı anlatıldı. İddianamede yer alan Adli Tıp Raporu’na göre ise Dandin’in asli kusurlu olduğu, ölen Ekin Sert ve Umut Can’ın kusursuz olduğu belirtildi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Dandin, 3 Haziran’da yeniden tutuklandı.

‘KASITLI BİR ŞEY YAPMADIM, VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM’

Sürücünün ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle Ankara Batı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanığın yanı sıra kazada hayatını kaybeden matematik öğretmeni Ekin Sert’in eşi Gözde Sert ve ailesi, üniversite öğrencisi Umut Can’ın ailesi hazır bulundu. Sanık Mehmet Can Dandin, “Benim cezaevinde kaldığım sürece sağlık sorunlarım arttı. Karşı taraf benim birilerini dövdüğüme ilişkin geçmişteki olaylarımdan bahsediyor. Evet birilerini dövdüm; ancak bu olay bir çocuğun tacize uğraması yüzünden oldu. Ben nasıl 2 cana kıyabilirim, kasıtlı bir şey yapmadım. Vicdan azabı çekiyorum, kaza yaptım ve korkup kaçtım. Ertesi gün teslim oldum” dedi. 

‘SANIK 2 AİLEYİ DE ACIYA MAHKUM ETMİŞTİR’

Duruşmada, mahkeme başkanı olayda hayatını kaybeden Umut Can’ın babası İbrahim Can’a söz verdi. Baba İbrahim Can, “Sanık tüm trafik kurallarını ihlal etmiştir. Dikkatsizlik ve aşırı hız neticesinde 2 aileyi de acıya mahkum etmiştir. Çocuklarımıza yönelik birçok hayalimiz vardı. Bizim acımız nasıl hafifletilecektir? En ağır ceza ile cezalandırmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Ardından olayda hayatını kaybeden Ekin Sert’in eşi Gözde Sert, “29 Ekim 2022’de evlendim. Benim doğum günüm de o gündü. Benim eşim öldürüldü. Bu olay kaza değildir. Bir insanı bırakıp kaçmanın vicdani anlamda karşılığı olmalıdır. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum” diye konuştu. 

SAVCILIK MÜTALAASINI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Savcısı, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, kazaya ilişkin kamera görüntüleri, adli tıp raporları, tanık beyanları, bilirkişi raporları ve tüm dosya kapsamına göre, trafikte birden fazla kuralı ihlal ettiğine kanaat getirerek, sanık Mehmet Can Dandin’in asli ve tek kusurlu olduğunu vurguladı. Savcı, sanığın azami saatte 50 kilometre hız sınırının bulunduğu yolda saatte 112 kilometre hızla seyrettiği, direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve kontrolsüz bir şekilde yaya kaldırımı üzerine çıktığını belirtti. Tamamen kusurlu olarak meydana getirdiği kaza sonucunda olay yerini terk ettiği için, sanık

Dandin hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, mütaalaya karşı tarafların beyanda bulunmaları için süre verdi. Duruşma 15 Kasım’a ertelendi.

www.eskisehirmanset.com/dha

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.