Başakşehir’de ‘İstihdam Zirvesi’ düzenlendi

Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ‘Başakşehir İstihdam Zirvesi’ düzenlendi. İstihdamın tüm yönleriyle ele alındığı iki özel oturum ve iki çalıştayın yapıldığı zirvede ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çerçevesinde ekonomik hedeflere ulaşılmasına katkı sunulması hedefleniyor. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Eğitimcilerimizle, akademisyenlerimizle, iş insanlarıyla ve birçok farklı grupla birlikte yapılan çalıştay masalarında, çıkacak sonuçları gençlerimize ilan edeceğiz ve bir yol haritası çıkaracağız dedi.

Yayınlama: 18.01.2023
A+
A-

Başakşehir Belediyesi, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde ekonomik hedeflere ulaşılmasına katkı sunmak amacıyla ‘Başakşehir İstihdam Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen zirve, Başakşehir Şehir Sanat’ta gerçekleştirildi. ‘Yetenek Kazanımı: Yetenek Nasıl Keşfedilir?’ ve ‘Kariyer Planlaması’ çalıştayları ile ‘Türkiye Yüzyılı’nda Yetenek Üssü Kurmak’ ve ‘İstihdamda Akademi, Devlet ve Özel Sektör İş Birliği’ başlıklı özel oturumlarda istihdam tüm yönleriyle ele alındı. Programa Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun, çok sayıda vatandaş, akademisyen ve öğrenci katıldı.  

Başakşehir'de 'İstihdam Zirvesi' düzenlendi

“ANA HEDEFİMİZ GENÇLERİMİZİN GELECEK PLANLARINA DESTEK OLMAK”

Zirvede konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün tüm gün boyunca yapılacak olan çalıştaylar, workshoplar ve en sonunda zirve açıklamalarıyla zirvemizi sonuçlandıracağız. Zirve ile ilgili temel amacımız şudur; güncel istihdam sorunlarını burada masaya yatırıp daha sonrasında alınacak kararlarla ülkemiz adına daha fazla faydalı olabilme bilgileri üretebilir miyiz? Ana başlığımız budur. Bu programda ana hedefimiz özellikle gençlerimizle ilgili gelecek planlarına dair şimdiden alabilecek kararlarda biz onlara nasıl destek olabiliriz? Eğitimcilerimizle, akademisyenlerimizle, iş insanlarıyla ve birçok farklı grupla birlikte yapılan çalıştay masalarında çıkacak sonuçları gençlerimize ilan edeceğiz ve bir yol haritası çıkaracağız. Gençler için özellikle şunu söylüyoruz; ‘Büyüyünce ne olacak, olunca nasıl büyüyecek?’ Bugünkü gençlerle ilgili özet bu. Gençlerle ilgili kariyer planlaması onlar adına nasıl yapılacak, daha sonrasında da ulaştıkları kariyeri onların daha büyük seviyelere ulaşmasını sağlayacak olan basamakları nasıl katedecekler? Bunlarla ilgili bir yol haritası çıkaracağız. Buradan gençlerimize bu zirvenin sonucunu mutlaka takip etmelerini ve bundan sonra da mutlaka akademilerimizle buluşmalarını istiyoruz.”

Başakşehir'de 'İstihdam Zirvesi' düzenlendi

“BAŞAKŞEHİR, SANAYİ BÖLGESİNDE YER ALAN BİR İLÇE”

İstanbul’da Başakşehir’in bir özelliği daha olduğunu söyleyen Kartoğlu, “Başakşehir aynı zamanda Türkiye’nin iş yeri sayısı olarak en büyük sanayisine sahip İkitelli sanayi organize bölgesinin de içinde olduğu bir ilçe. Bu sanayi bölgesinde yaklaşık 400 bin istihdam bulunuyor. Biz, gelecekle ilgili sanayi içerisinde planlama yapan gençlerimizin, gençlerimizi eğitecek ve onları geleceğe hazırlayacak olan eğitimcilerimizin aynı zamanda akademisyenlerimizin ve girişimci olan tüm sektördeki insanlarımızın eğitimlerini ve imkanlarını da sunuyoruz” diye konuştu.

COŞKUN: ÖĞRENCİLERİMİZİN YETENEKLERİNİ KEŞFETMELİYİZ

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun ise eğitimciler olarak en önemli vazifelerinin öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek olduğunu dile getirerek, “Ülkemizin sürdürülebilir, ekonomik ve sosyal girişimini sağlayabilmesi küresel rekabette yerini alabilmesi için eğitime ayrılan kaynakların daha eğilimli ve daha sürdürülebilir bir kalkınma politikasıyla yürütülmesi gerekiyor. Mesleki eğitim son dönemde bu şartlar altında eğitimine devam etmektedir” dedi.

www.eskisehirmanset.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.