TED Başkanı Pehlivanoğlu: 3 bin depremzede çocuğun eğitimini karşılamayı hedefliyoruz

TÜRK Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, depremde ebeveynlerini kaybetmiş çocukların eğitimi için ‘Deprem Geleceğimizi Yıkmasın’ sloganıyla başlattıkları burs kampanyasında 3 bin çocuğun eğitimini karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Yayınlama: 04.03.2023
A+
A-

TED, Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) koordinasyonunda deprem bölgesinde ebeveynlerini kaybeden çocukların geleceğine yönelik kampanya başlattı. ‘Deprem Geleceğimizi Yıkmasın’ sloganıyla başlatılan burs kampanyasında, ebeveyn kaybı yaşamış olan çocuklara verilecek burs bedeli 2023 yılı için 13 bin 250 TL olarak belirlendi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, sivil toplum örgütü olarak deprem felaketinin ilk gününden bu yana gerekli tüm ihtiyaçların bölgeye ulaştırıldığını söyledi. Pehlivanoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı’nın direktifleri doğrultusunda kendi okullarında da yaklaşık bin 500’ye yakın misafir öğrenciyi aldıklarını ifade ederek, “Sorumluluklar bugün acıyı hissetmek üzerinden çok yarın da bu acının ortalara çıkmaması için bugün mağdur olanların mağduriyetin artmaması için uğraşmaktır. Dolayısıyla eğitimle uğraşan bir sivil toplum örgütü olarak bu noktada ‘gelecek ile ilgili ne yapabiliriz’ konusunu planlamak istedik” dedi.

‘ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMA GAYRETİNDEYİZ’

TED Başkanı Pehlivanoğlu, yaşanılan bu deprem felaketinde çok ciddi sayıda yetim çocuğun olacağını söyleyerek, şunları kaydetti:

“Biz Millî Eğitim Bakanlığımızın koordinasyonunda bu çocuklarımızın tespitini yapacağız. Hala enkaz çalışmaları devam ettiği için süreçlerin sonuçlanması, yetim çocuklarımızın belirlenmesi bir zaman gerektiriyor. Biz burada üstlenebileceğimiz maksimum sayıda çocuğumuzu üstleneceğiz. Türk Eğitim Derneği olarak 3 bin öğrenciyi hedefliyoruz ve ortalama 8 yıl olarak planlıyoruz. Buna göre de kampanyamızı devam ettiriyoruz. Öğrencilerimize ortalama yıllık vereceğimiz paralar belirlendi. Bunun üzerinden biz aynı Soma’da, Elazığ’da yaptığımız gibi bu çocuklarımızı okul öncesinden lise sona kadar okutacağız. Biz Türk Eğitim Derneği olarak okul öncesinden lise sona kadar üstlenebildiğimiz kadar ebeveynini kaybetmiş depremzede çocuğumuzu üstleneceğiz. Burada yıllık giderlerinin 13 bin 250 TL olacağını hesapladık. Tabi ki TED olarak biz buna kaynak koyacağımız için makul bir rakam. Burada esas olan eğitimdeki sorumluluk, sürekliliği sağlamaktan geçer. Kendi web sitemiz üzerinden her türlü bilgi alınabilir. Kampanyamızı görüp destek verirlerse teşekkürlerimizi ve minnetlerimizi sunarız. Yetim çocuklarımızın elinden tutmak, bu ülkenin evladı olduğunu hissettirmek ve onlara gelecekte yanlarında olduğumuzu göstermek mecburiyetindeyiz. Biz Türk Eğitim Derneği olarak eğitimde milletimizle beraber üstümüze düşeni yapma gayretindeyiz.”

www.eskisehirmanset.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.