AHL Pay, altınların ekonomiye kazandırılmasında Elektronik Para Kuruluşu görevini üstlendiğini duyurdu

AHL Pay, altınların ekonomiye kazandırılmasında Elektronik Para Kuruluşu görevini üstlendiğini duyurdu. Altın ekosistemi için önemli bir faaliyeti aktif hale getirdiklerini ifade eden AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin, “Elektronik Para kuruluşunun yastık altındaki altınların finansal sisteme kazandırılmasında sorumluluk aldığımız için çok gururluyuz. Fiziki altın birikimi olan vatandaşlarımızın tasarruflarını finansal sistem kapsamında değerlendirebilmeleri için ATOM Hesapta uygulaması geliştirildi” dedi.

Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-

 

AHL Pay, yastık altındaki altınların finansal sisteme kazandırılması ile ilgili faaliyetlere elektronik para kuruluşu görevini üstlendiğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Merkez Bankası tarafından geniş kapsamlı Elektronik Para Kuruluşu lisansına sahip olan AHL Pay’in söz konusu faaliyeti kapsamında; ülke genelindeki anlaşmalı kuyumculara teslim edilen fiziki altınlar, Ahlatcı Metal Rafineri aracılığıyla AHL Pay uygulamasındaki altın hesabına saniyeler içerisinde transfer edilerek, finansal sisteme kazandırılmaktadır. Altın tasarrufu sahibinin fiziken altını saklamak yerine AHL Pay uygulamasındaki altın hesabında tutarak finansal piyasaların avantajlarından yararlanması sağlanmaktadır. Ülke genelindeki tüm şehirlerde mevcut olan anlaşmalı kuyumculara teslim edilen fiziki altınlar, birkaç saniye içerisinde AHL Pay uygulamasındaki Altın hesabına yatırılabilmektedir. Ahlatcı Metal Rafineri’nin ülke ekonomisine kaynak sağlanması ve tasarruf sahibinin kazanç sağlaması amacıyla uygulamakta olduğu Altın Tasarrufu Oluşturma Modeli (ATOM) üst markası dahilinde, ATOM Merkez ve ATOM Hesapta olmak üzere iki farklı uygulama ile yastık altındaki altın finansal sisteme kazandırılmaktadır.”

AHL Pay, altınların ekonomiye kazandırılmasında Elektronik Para Kuruluşu görevini üstlendiğini duyurdu

Konu hakkında açıklamada bulunan AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin, “ATOM Hesapta, anlaşmalı kuyumculara teslim edilen altının, kuyumcuya teslim edildiği anda tasarruf sahibinin ilgili finans kurumundaki altın hesabına yatırılmasını sağlayan bir faaliyettir. Altın ekosistemi için önemli bir faaliyeti aktif hale getirdik. Elektronik Para kuruluşunun yastık altındaki altınların finansal sisteme kazandırılmasında sorumluluk aldığımız için çok gururluyuz. Fiziki altın birikimi olan vatandaşlarımızın tasarruflarını finansal sistem kapsamında değerlendirebilmeleri için ATOM Hesapta uygulaması geliştirildi. ATOM Hesapta uygulaması benzer faaliyetlere göre milyem avantajları içerdiği için, tasarruf sahibinin birikiminden kayıp yaşamamasını sağlıyor. Sadece gram altın ve cumhuriyet altını gibi standart altın türleri değil, bilezik, yüzük, küpe, kolye gibi tüm kuyum ürünleri de ATOM Hesapta ile AHL Pay uygulamasındaki altın hesabına sadece birkaç saniye içerisinde aktarılabilmektedir” dedi.

‘ALTIN BİRİKİMLERİNİ GÜVENLİ VE HIZLICA AKTARMASINI ÖNERİRİZ’

Çetin, “Ülkemizin tüm şehirlerinde ATOM üyesi kuyumcularımız mevcuttur. Altın birikimini AHL Pay’e aktaran kullanıcılarımızın hesabındaki altını çok avantajlı Altın-TL kuru ile Türk Lirasına çevrilmesi mümkündür. Bu konuda geliştirmelerimize devam ediyoruz; amacımız altın birikiminin teminat olarak uygulandığı ve kullanıcının bu teminat dahilinde kredi kullanabilmesini sağlamak istiyoruz. Hırsızlık gibi risklerden, kiralık kasa gibi maliyetlerden kaçınmak isteyen altın birikimine sahip vatandaşlarımızın ATOM Hesapta ile AHL Pay’e altın birikimlerini güvenli ve hızlıca aktarmasını öneririz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

www.eskisehirmanset.com/dha

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.