Bakan Göktaş: Ankara OSB İstihdam Ofisi ile protokol imzalıyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık olarak Ankara Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İstihdam Ofisi ile protokol imzalıyoruz. Bu protokolle, Ankara’daki üniversitelerin meslek yüksek okulu ve mühendislik fakültelerinde eğitim gören kız öğrencilerin meslek edinmelerine destek olacağız dedi.

Yayınlama: 19.08.2024
A+
A-

Ankara’da 2023-2024 sezonunu 16 takımın katılımıyla gerçekleştirilen Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin desteklenmesi, görünürlüğünün artırılması ve kadın futbolunun gelişimine katkı sağlaması, kız çocuklarının yaşadıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturması amacıyla ‘kristal ayaklar’ ödül töreni düzenlendi. Cermodern’de düzenlenen, sunuculuğunu Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın yaptığı ödül törenine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz katıldı. Gecede, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı Başkanı Ahmet Yılmaz’a ve Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı’nın teknik direktörü hem de futbolcusu olan Cemile Timur’a Kristal Altın Kalp Ödülü verildi.

‘SİZLERİN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUM’

Törende konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bugün, sahada sergiledikleri azim, tutku ve üstün başarılarıyla herkese ilham olan kadın futbolcularımızı onurlandırmak için bir aradayız. Sizlerin başarısıyla gurur duyuyorum. Kadın Futbolcular Derneğinin gayretleriyle düzenlenen bu ödül töreninin; futbolu, sporu daha fazla kadın için, genç kızlarımız için ulaşılabilir kılmasını temenni ediyorum. Sizlerin de bildiği üzere spor, sınırları aşan, farklı toplumları bir araya getiren, insanları ortak bir heyecan etrafında birleştiren evrensel bir dildir. Bugün burada ödül alacak olan futbolcularımız ise bu dilin birer temsilcisidir. Bugün, kadın futbolcularımızın başarılı sporcular olarak ön plana çıkması kadın futbolunun da yıllar içindeki yükselişini beraberinde getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş: Ankara OSB İstihdam Ofisi ile protokol imzalıyoruz

‘İSTİHDAMIN ARTIRILMASINI SAĞLAYACAĞIZ’

Bakanlık olarak sporda olduğu gibi hayatın her alanında kadınların daha fazla yer almasını istediklerini belirten Bakan Göktaş, “Bugünkü birlikteliğimiz vesilesiyle hayata geçireceğimiz yeni bir çalışmamızın haberini de sizlerle paylaşmak isterim. Yarın Bakanlık olarak, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisi ile protokol imzalıyoruz. Bu protokolle, Ankara’daki üniversitelerin meslek yüksek okulu ve mühendislik fakültelerinde eğitim gören kız öğrencilerin meslek edinmelerine destek olacağız. Böylece kadınların ve genç kızlarımızın mesleki niteliklerini geliştirmelerine destek olacak, istihdamın artırılmasını sağlayacağız. Ben şimdiden imzalayacağımız bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘KIZ ÇOCUKLARININ GÜZEL BİR GELECEĞE SAHİP OLMALARINA KATKI SUNUYORUZ’

Çocukluğunda futbol oynadığını da söyleyen Bakan Göktaş, “Ülkemizde en aktif spor branşlarından biri olan futbolda, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılıyor olması bizleri son derece mutlu ediyor. Burada sizinle şunu da paylaşmak isterim; benim de çocukluğumda futbol oynadığım bir dönem oldu. İki yıllık bir kulüp geçmişim var. Futbol oynamayı bıraksam da şu an ilgiyle takip etmeye devam ediyorum. Bu anlamda Bakanlık olarak, kadın futbolunu desteklemeye özel önem verdiğimizi belirtmek istiyorum. Bakanlığımızın çatısı altında takımlar kurarak, kız çocuklarının güzel bir geleceğe sahip olmalarına katkı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş: Ankara OSB İstihdam Ofisi ile protokol imzalıyoruz

‘KADIN GÜLERSE DÜNYA GÜLER’

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise gecenin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Türk futbolunda özellikle kadın futbolunda çok önemli gelişmeler sağlanıyor. Türkiye futbol federasyonunun bu konuda yatırımları var. Biz de destek veriyoruz. UEFA’nın özellikle kadın futbolunun gelişmesi noktasında yatırımları ve planlamaları var. Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içerisinden gelmesi çok önemli bir ayrıntı bizim için. Sporun her türlüsüne destek veriyor. Biz şuna inanıyoruz; ‘Kadın gülerse dünya güler’. Hep beraber gülelim eğlenelim. Gençleri, kızlarımızı kucaklayalım, aileleri kucaklayalım, onlara destek olalım. Spor iyileştirir, spor evrensel bir değer. Biz Türk sporunun gelişmesini istiyoruz. Bu yüzden de hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Göktaş: Ankara OSB İstihdam Ofisi ile protokol imzalıyoruz

www.eskisehirmanset.com/dha

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.