Dosso Dossi Fashion Show devam ediyor

ANTALYA’da Türk tekstil ürünlerinin sergilendiği Dosso Dossi Fashion Show 40 ülkeden 6 bin alıcının katılımıyla kapılarını açtı. Geçen yıl tekstil sektöründe ihracatta 14’üncü olan ve Afrika pazarına da açılmayı hedefleyen Dosso Dossi Fashion Show’da Azerbaycan ve Ermenistan vatandaşları dostluk mesajı verdi.

Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-

Türk tekstil ürünlerinin dünyaya pazarlandığı en önemli organizasyonlardan biri olan Dosso Dossi Fashion Show, Antalya’da başladı. 4-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte, 40 ülkeden yaklaşık 6 bin alıcı, 200 Türk firmasının yeni sezon ürünleriyle buluştu. Kadın, erkek, çocuk, ayakkabı, iç giyim ve ev tekstili sektörlerindeki üretici markalar, 2024 sohbahar- kış kreasyonlarını ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan ve Orta Doğu ülkelerinden gelen alıcılara sundu. 1500 metrekare alanda kurulan fuar alanında alıcılar hem alışveriş yaptı hem de yeni sezon ürünleri yakından inceleme fırsatı yakaladı.

Dosso Dossi Fashion Show devam ediyor

SAVAŞAN ÜLKELERİN VATANDAŞLARI AYNI ÇATI ALTINDA

Tekstil ihracatında 2023 yılında 14’üncü olduklarını belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, “Antalya’yı bir moda şehri olarak da tanıtıyoruz. Kente getirdiğimiz top modeller paylaşımlar yaptı. 40 ülkeye ihracat yapıyoruz. Dosso Dossi geçen sene tekstil ihracatında 14’üncü sırada yer aldı. Azerbaycan, Ermenistan, Rusya ve Ukrayna’dan da gelenler var. Birbirleriyle sorunları olan ülkenin vatandaşları burada bir arada durabiliyorlar. Bu çatı altında bir aile bireyi olarak görüyorlar” dedi.

Dosso Dossi Fashion Show devam ediyor

YENİ ROTA AFRİKA

Antalya, Özbekistan ve Kazakistan’da gerçekleştirdikleri Dosso Dossi Fashion Show’larla çok geniş bir coğrafyaya Türk tekstil ürünlerini pazarladıklarını belirten Hikmet Eraslan, artan ihracat rakamlarından cesaret aldıklarını söyledi. Rotayı Afrika pazarına çevirdiklerini belirten Eraslan, “Orada fuar gibi bir çalışma yaparsak çok hızlı şekilde Türkiye’ye müşteri çekeriz. Görüşmeler yapıyoruz. 6 ay içinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 100 milyon doları aşan yıllık bazda ihracat gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin katma değeri yüksek tekstil ürünlerinin ihracatına katkı sağlamaktan ve ülke tanıtımını yapmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını da belirten Hikmet Eraslan, hem ihracat yaparak Türkiye’ye döviz kazandırdıklarını hem de 40 bin kişiye istihdam oluşturduklarını ifade etti.

Dosso Dossi Fashion Show devam ediyor

ERMENİ VE AZERİ ARKADAŞLARDAN DOSTLUK MESAJI

Fuarda alıcı olarak bulunan, Moskova’da yaşayan Ermenistan vatandaşı Karina Sarkisyan, çok fazla ürün olduğunu ve aradıklarını bulduğunu ve ülkesine gittiğinde yakın çevresine fuarı tavsiye ettiğini söyledi. Fuarda Azerbaycan, Ukrayna, Rusya başta olmak üzere çok farklı ülkelerden arkadaşlıklar edindiğini de anlatan Sarkisyan, “Azeri arkadaşım da var burada. Burada Ermeni, Rus ya da farklı kim olursa olsun hepimiz bir aile oluyoruz” dedi.

Dosso Dossi Fashion Show devam ediyor

Azerbaycan vatandaşı Natelia Kasanova da Rusya’da yaşadığını ve Karina Sarkisyan ile fuarda tanışıp yakın arkadaş olduklarını söyledi. Kasanova, “Ermeni, Rus, Ukrayna herhangi bir millet fark etmiyor. Hepimiz bir aile olduk” diye konuştu. (DHA)

www.eskisehirmanset.com/dha

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.