Sağlık ve biyoteknoloji girişimlerine yönelik ön kuluçka programına başvurular başladı

Erken aşamadaki sağlık ve biyoteknoloji girişimlerine mentorluk, finansman ve networking imkanları sunan Entertech İstanbul Teknokent HealthTech Ön Kuluçka Programı yeni başvuru dönemini başlattı. Program, hastanelerde ve araştırma merkezlerinde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Girişimlerin sağlık teknolojileri ve biyoteknoloji alanında şirketleşmemiş, katılımcıların ise en az lisans düzeyinde öğrenci ya da mezun olmasının beklendiği programa son başvuru tarihi ise 31 Temmuz.

Yayınlama: 01.07.2024
A+
A-

Türkiye’de son dönemde girişimcilik açısından önemli potansiyele sahip; biyoteknoloji, ilaç, yazılım ve medikal cihaz alanlarında yoğun çalışmalar yürütülüyor. İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa olarak iki Ar-Ge üniversitesinin ortak olduğu tek Teknokent olma özelliği taşıyan Entertech İstanbul Teknokent HealthTech Ön Kuluçka Programı da sağlık teknolojisi ve biyoteknoloji alanında yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyenlere kapılarını açıyor. Program, sağlık teknolojileri alanında faaliyet gösteren girişimcilere, eğitim, mentorluk, network imkânı, prototip desteği, Kuluçka’da şirketleşme imkânı ve devlet desteklerine yönlendirme imkanı sunuyor.

TECHIP İLE 8 BULUŞA ULUSAL PATENT BAŞVURU DESTEĞİ VERDİK

Entertech olarak 2023 yılında TECHIP kapsamında düzenledikleri patent yarışmaları ile medikal cihazlar ve biyoteknoloji alanında 8 buluşa ulusal patent başvuru desteği vererek fikri mülkiyet alanında önemli bir katma değer sağladıklarını söyleyen ENTERTECH İstanbul Teknokent Genel Müdürü Dr. Muhammed Kasapoğlu, “Türkiye sağlık alanında yaptığı çalışmalara hız vermiş durumda. Özellikle sağlık alanına yönelik geliştirilen yazılımlar ile uluslararası arenada adından çokça söz ettiriyor. Sağlıklı yaşam, hastane yönetimi çözümleri, biyoteknoloji, kolay tanı, erken teşhis, çocuk sağlığı ve giyilebilir teknolojiler başta olmak üzere sağlık alanında çok sayıda girişim Türkiye’de büyümeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İLAÇ, YAZILIM VE MEDİKAL CİHAZLAR ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP

2022 yılı verilerine bakıldığında dijital sağlık alanında dikkat çeken 105 adet girişim bulunduğunu ve Türkiye’de özellikle biyoteknoloji, ilaç, yazılım ve medikal cihazlar konularının girişimcilik açısından önemli potansiyellere sahip olduğunu kaydeden Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Sektör henüz potansiyel pazar büyüklüğüne ulaşmamış olsa da son dönemde önemli çalışmalar yürütülüyor. İlaç ve medikal cihazlarda girişimcilerin tabii olduğu yasal regülasyonlar pazara çıkma hızını azaltmakla beraber Ar-Ge aşamasında bulunan çok fazla potansiyeli yüksek yenilikçi iş fikri bulunuyor.”

www.eskisehirmanset.com/dha

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.