Uluslararası panelde Türkiye’nin biyoteknolojik ilaç ekosistemi anlatıldı

Güney Kore’de Bioplus Interphex Korea 2024 etkinlikleri kapsamında ‘Yakın ülkelere giriş stratejileri’ başlıklı panel düzenlendi. Türkiye’nin onur konuğu olduğu panelde Biyoteknoloji Sanayicileri Birliği’ni temsilen Atabay Kimya Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Atabay Taşkent temsil etti. Koreliler için Türkiye pazarının avantajlarını paylaşan Taşkent biyoteknolojik ilaç ekosistemini ve ilaç sektöründeki mevcut trendleri katılımcılarla paylaştı.

Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Güney Kore’de Türkiye’nin onur konuğu olduğu Bioplus Interphex Korea 2024 etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Yakın ülkelere giriş stratejileri’ başlıklı panelin yöneticiliğini Kore Biyoteknoloji Endüstrisi Organizasyonu’ndan Jurie Hwang gerçekleştirdi. Panelde Zeynep Atabay Taşkent’in yanısıra Japon Biyoendüstri Direktörü Yoshiaki Tsukamoto, Balya Phytopharm şirketinin kurucularından Suthira Taychakhoonavudh ve Biyoteknoloji Girişimcileri derneği Başkanı Murali Panchapagesa Muthuswamy yer aldı.

 “POTANSİYEL BİYOTEKNOLOJİK İŞ BİRLİKLERİNE HAZIRIZ”

 Biyoteknoloji Sanayicileri Birliği’ni temsil eden Zeynep Atabay Taşkent gerçekleştirdiği sunumunda Türkiye’deki konvansiyonel ve biyoteknolojik ilaç ekosistemini anlattı. Atabay Taşkent, potansiyel biyoteknolojik iş birliklerine hazır olduklarını da belirtti. Biyoteknoloji Vadisi’nin Güney Kore’yle yapılan anlaşmalar gibi birçok yurtdışı iş birlik çalışmalarında güvenli ve önemli bir rolü olduğunun da altını çizerek Türkiye’nin yetişmiş genç ve dinamik insan gücüne dikkat çekti.

 “TÜRKİYE EKOSİSTEMİ BİR SONRAKİ YÜKSEK AŞAMAYA HAZIR”

 Türkiye’de kendini üretime adamış köklü ilaç şirketi kültürünün olduğunu belirten Atabay Taşkent, Yüksek Avrupa Birliği (EU) standartlarıyla uyumlu ürünlerin Türkiye’de yer aldığını açıkladı. Devletin sosyal güvenlik sistemi aracılığıyla insanların ilaçlara kolaylıkla erişim sağladığını da sözlerine ekleyen Atabay Taşkent, “Sektörümüz 96 üretim tesisi, 680 şirket ve 40 binden fazla çalışanıyla, 12 binden fazla ürün üretmektedir” dedi.

Uluslararası panelde Türkiye’nin biyoteknolojik ilaç ekosistemi anlatıldı

www.eskisehirmanset.com/dha

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.