ABD Başkanı Biden’dan ‘Holokost’ mesajı: Bir daha asla

ABD Başkanı Joe Biden, 1941-1945 yılları arasında Nazi Almanyası tarafından yapılan Yahudi Soykırımı’nın anma gününde mesaj paylaştı. Biden, soykırımı ‘tarihin en karanlık dönemi’ olarak nitelendirerek, “Bir daha asla” dedi.

Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

ABD Başkanı Biden, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu Holokost Anma Günü’nde, insanlık tarihinin en karanlık dönemlerinden birinde Naziler tarafından öldürülen altı milyon Yahudi’nin yasını tutuyoruz. Shoah’dan (Holokost için kullanılan İbranice terim) çıkarılacak derslere kulak vermeyi ve ‘Bir daha asla’ sorumluluğunun farkına varmayı yeniden taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HOLOKOST VE İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI

Almanya’da Adolf Hitler’in yönetime geçmesinin ardından, 1941-1945 yılları arasında Nazi Almanyası ve işgal ettiği topraklarda 6 milyon Yahudi sistematik şekilde öldürülmüştü. Bu soykırıma da Holokost adı verildi.

İkinci Dünya Savaşı, tarihteki en ölümcül savaş olarak bilinmektedir. Savaşta, 70 ila 85 milyon kişinin hayatını kaybettiği tahmin edilmektedir. Savaş kaynaklı ölümlerin 50-56 milyon kişi, savaşa bağlı hastalık ve kıtlık kaynaklı ölümlerin ise 19-28 milyon kişi arasında olduğuna inanılmaktadır.

ABD Başkanı Biden’dan ‘Holokost’ mesajı: Bir daha asla

www.eskisehirmanset.com/dha

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.